vrijdag 19 februari 2010

Chiacchiere, Frappe, Bugie...Geniet na van Carnaval!

Wat eten we eigenlijk wél rond Carnaval in Italië? Ik herinner me de kokant gebakken soort koekjes met poedersuiker erover. Even opgezocht, stuitte ik al gauw op een leuke video op YouTube:


Hier het recept:
50 gram boter
500 gram bloem
25ml grappa of een andere likeur
6 gram gedroogde gist
een beetje zout
3 middelgrote eieren
1 eigeel
1 zakje vanillesuiker
70 gram suiker
Olie om in te bakken
Poedersuiker om te bestrooien

In een kom de bloem en de gist mengen.De ingredienten toevoegen: een beetje zout, suiker, vanillesuiker, boter, grappa en de eieren.Het deeg goed mengen en vervolgens het deeg goed kneden op een met bloem bestrooid werkblad gedurende 5 á 10 minuten tot het deeg glad en soepel aanvoelt. Pak het deeg in met plasticfolie en laat het rusten op een droge koele plaats (niet in de koelkast) gedurende 30 min. Vervolgens het deeg in pakketjes van ca. 250 gram verdelen. Terwijl je een deel van het deeg bewerkt, blijven de andere delen in folie verpakt rusten. Rol het deeg uit, gebruik makende van de pastamachine, al dan niet electrisch. Eerst door de bredere stand, dan de middelste en uiteindelijk op 2mm. dikte.
Een pan met ruim olie warm (180 is ideaal) maken terwijl je de dunne deegvellen uitsnijdt met een rollertje. De stukken deeg moeten vrij kunnen drijven in de olie.
Bak de Chiacchiere (Spreek uit: kjak-jè-rè)crocant en bestrooi ze met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten