donderdag 20 mei 2010

13e etappe: Porto Recanati - Cesenatico: La terra di Pantani.Porto Recanati, het eindpunt van de vorige etappe (daar gaf ik ook een beschrijving bij) ligt aan zee met helder water en schone stranden en voldoet aan de maat van Bandiera Blu, de blauwe vlag.
Er ligt een lang wandelpad langs het strand én een fietspad.
Visgerechten zijn hier de specialiteit.
Ieder jaar, in de tweede helft van Juni, is er 'La settimana del Brodetto' waar de lokale vissoep kan worden geproefd: hier is geen tomaat aan toegevoegd maar wilde Safraan.

San Leo.
Vanaf een bepaald punt gezien is dit dorp echt fenomenaal, gelegen op een rotspunt.


Corinaldo en Montefabbri liggen in het achterland van Pesaro. Beide behoren tot de mooiste dorpjes van Italië samen met Gradara, een vesting / kasteel met daarbinnen een aantal winkeltjes, terrasjes en restaurants. 'sAvonds is het mooi verlicht en open voor publiek.

Cesenatico
Van origine leefde men hier van de visserij en is nu ook een toeristische trekpleister.

Museo della Marineria Cesenatico:
Een deel van het museum is binnen, een deel openlucht langs het kanaal dat Leonardo da Vinci ontwierp voor Cesena (15km. landinwaards). Hij ontwierp een systeem dat het zeewater bij eb en vloed reguleerde zodat de ingang van het kanaal niet met zand dicht slibte.

Het drijvende museum met de boten met rood-gele zeilen in de haven met hun magische en religieuze symbolen zoals de vissers in de 18e eeuw gebruikten.
Van 3 - 6 Juni 2010 is de Marineria. Een feest met oude schepen, traditie, gerechten, theater en spektakel.

Een liefhebber van wielrennen kan ,nabij het station, het Museum 'Spazio Pantani' bezoeken met voorwerpen en fietsen van deze grote wielrenner.

Overnachten kan op Happy Camping Village.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten