dinsdag 19 oktober 2010

Herfst in Venetië

Herfst in Venetie...

Vanuit monumentaal en natuurlijk oogpunt gezien is Venetie een speciale stad. Wat zijn vorm betreft, overtreft het alle steden. Het bestaat uit 121 eilandjes die met elkaar verbonden zijn d.m.v. 435 bruggen. Het is een stad die niet voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is, bijv. als je slecht ter been bent, voor de bewoners met hun boodschappen en de toeristen met hun koffers.
De gemeente doet er alles aan om de stad goed bereikbaar te maken. Zo zijn er rolstoelvriendelijke routes.

Omdat de stad geheel autovrij is, is het erg leefbaar en vriendelijk. Een ideale stad voor een weekendje weg of midweek in de herfst.


Wat is er in Venetie te doen dit najaar (2010)?

Tot 1 November kunt u de meersterwerken van Giorgione bekijken in Palazzo Grimani.
Openingstijden: dagelijks van 9 tot 19 uur.
Entree: €9

Giorgione - La Tempesta:


Er is tot 21 Novermber 2010 de Internationale Architectuur Biënnale. Lees verder op dearchitect.nl of op de site van de Biennale zelf.

Het Nederlandse Paviljoen:


Voor een uitgebreide agenda kunt u kijken op http://www.museiciviciveneziani.it/ en http://www.agendavenezia.org/

Plattegrond en routes op http://www.veniceconnected.com/it

Logeren net buiten de stad?
Dat kan bij B&B Arte in Loco. Het ligt aan de Riviera del Brenta, beroemd om z'n fantastische 17e eeuwse Venetiaanse Villa's. Op 4-minuten rijden ligt de nieuwe handige metrostation (met ruime parkeerplaats) 'Venezia-Mestre Porta Ovest' vanwaar u in 12 min. in Venetië Santa Lucia bent!!

Of huur een appartement in Mira / Riviera del Brenta. Rustig gelegen. Een ideale uitvalsbasis voor zowel Venetie als de Riviera del Brenta!

1 opmerking:

  1. Goedenavond,

    Leul informatief artikel over Venetie ! Misschien een leuke tip voor Venetie bezoekers, mijn website www.ontdek-venetie.nl. Ben net terug uit Venetie en heb weer een aantal interessante tips geplaatst.

    Groetjes

    Charlotte

    BeantwoordenVerwijderen