dinsdag 14 december 2010

Recept; Ossobuco alla Milanese

Recept; Ossobuco alla Milanese
kalfschenkel in Milanese stijl



Ingrediënten (voor 4 personen)
4 stukken kalfsschenkel van ca. 4cm dik
* bloem
* 50 g boter
* 125 ml witte wijn
* 400 g gezeefde tomaten
* 1 teen knoflook
* 1 el citroenraspsel
* 2 el fijngesneden peterselie
* versgemalen peper en zout
*
Bereiding

Wrijf de kalfsschenkels in met zout en peper, wentel ze door wat bloem en schud het teveel af. Verhit de boter in een diepe koekenpan en braad de schenkels hierin aan beide kanten aan. Blus af met de wijn en laat deze enigszinds inkoken. Voeg de gezeefde tomaten en wat zout en peper toe. Stoof de schenkels afgedekt circa 1.5 uur op laag vuur; keer ze af en toe. Het vlees is gaar als het gemakkelijk van het bot loslaat. Snijd de knoflook fijn en meng het citroenraspsel en de peterselie erdoor. Schep dit mengsel vlak voor het serveren op de kalfsschenkel. Serveer er risotto bij.

Buon appetito!
www.kookitaliaans.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen