maandag 10 januari 2011

1011e Fiera di Sant'Orso, Valle d'Aosta


Ieder jaar wordt op 30 en 31 Januari het beste van het Valdostaanse ambachtswerk getoond in de straten van Aosta, tijdens de Fiera di Sant'Orso, een volksfeest waarbij veel creativiteit wordt tentoon gesteld.
Er zijn de traditionele activiteiten: beeldhouwkunst en houtsnijwerk, de verwerking van speksteen, smeedijzer en leer, wollen doeken weven aan oude houten weefgetouwen, kant, vlechtwerk, voorwerpen voor in huis zoals houten ladders, vaten , etc.
Het is vooral het
niet-commerciële aspect dat exposanten aanmoedigt om de beurs bij te wonen. Het verlangen om een de neus buiten eigen atelier te steken en zelf het contact met het publiek aan te gaan. Als u kwaliteit, creativiteit en ambachtswerk waardeert, loont het zeker de moeite deze fair te bezoeken.
Al sinds de middeleeuwen wordt deze fair gehouden. Destijds voor de kerk waarbij er kleding en houten schoenen, een type klomp, werden uitgedeeld aan de armen.
Tegenwoordig telt de fair duizend standhouders. Het geeft een mooi overzicht van de oude tradities en gewoontes, de cultuur van Valle d'Aosta weer.

De fair is ook gericht op de inwendige mens, hoe kan het ook anders, we zijn in Italië.
Eigen vervaardigde olijfolie en wijnen. Er zijn proeferijen en muziek tot in de vroege ochtend in de nacht van 30-31 Januari.
Een bezoek aan Fiera di Sant'Orso is er een om nooit te vergeten!

Overnachten in de buurt: www.casegranparadiso.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten