maandag 21 februari 2011

Wandelvakantie in Italië


Wandelenitalie is in 2005 opgericht, uit liefde voor de mensen en de natuur in Cilento. Dit nationale park ligt op ongeveer 200 km ten zuiden van Napels en bestrijkt een groot gebied van de Apennijnen tot de kust. Komend jaar breiden we uit met reizen naar Sicilië en met culturele stadswandelingen in Nederland.

Oprichtster Karina van der Meer is met pensioen als docente Italiaans bij de Universiteit Leiden en heeft nu plezier in het organiseren van een aantal reizen per jaar. Elke reis is ontstaan uit persoonlijk enthousiasme voor de omgeving en de mensen die zij heeft ontmoet.
Alle wandelgebieden behoren tot werelderfgoed van de UNESCO.

Het gaat voornamelijk om wandelen in de bergen (tot circa 2000 m in Cilento en 3350 m op de Etna) en er zijn ook andere sportieve activiteiten mogelijk als canyoning (in een wetsuit een rivier afzakken), speleologie en zwemmen. Er worden culturele uitstapjes georganiseerd, onder andere naar Syracuse op Sicilië. Sommige reizen zijn ook geschikt voor gezinnen met jongeren, in overleg. Wilt u liever een individuele vakantie of met een eigen vriendengroep? Er zijn voldoende gemarkeerde paden voor individuele wandelreizen van ruim een week.

De eerstvolgende wandelreis met gegarandeerd vertrek is van 30 april t/m 7 mei (schoolvakantie): de meiwandelweek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten