donderdag 12 mei 2011

Langa Astigiana - Open deurenAlle monumenten zijn opgenomen in dit interessante project en openen op hetzelfde moment hun deuren voor bezoekers. Er zal een Shuttle-bus rijden gedurende de hele dag. Er rijdt een bus vanaf 9 uur tussen Bubbio en Cessole en een bus in tegenovergestelde richting. Ze rijden o.a. langs het klooster Bormida Roccaverano, Bubbio, Monastero Bormida, Roccaverano, San Giorgio Scarampi,Vesime e Cessole.
Beide bussen vertrekken om 9.00 om alle punten langs de route aan te doen. Voor de deelnemers is het mogelijk in Roccaverano te lunchen: de passagiers krijgen een gratis lunchticket. De lunch wordt samengesteld door de verschillende standhouders welke lokale gerechten aanbieden.

Op 26 Juni openen ontelbare monumenten hun deuren. Denk aan de verschillende parochies, kerken, kastelen, bruggen, oude dorpjes en torens. Bekijk middeleeuwse en renaissance fresco's en andere bezienswaardigheden.

Bij het project gaat het niet alleen om het openen van de deuren maar ook om de gastvrijheid, lokaal toerisme, cultuur, geschiedenis en identiteit. Men toont de lokale ambachten en vakmansschap, lokale wijnen, vleeswaren en gerechten. De een nog mooier dan de ander.


Op 26 Juni is het 'open deur' in de streek Langa Astigiana.
Dit initiatief wordt ook gesteund door Ca d'Becon. De eigenaar, Gianfranco, biedt toeristen extra korting:
Groepen en families van 6 - 10 personen: €10 per nacht.
Stellen betalen diezelfde prijs als men min. 5 dagen verblijft.
http://www.dormireinpiemonte.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten