maandag 18 maart 2013

Overnachten in Middeleeuws ToscaneStiekem kijk ik even op de vluchten van Ryanair. Bijvoorbeeld het traject Düsseldorf (Weeze) - Pisa, want een wandeling in de bossen terwijl de lente zich aankondigt, is natuurlijk een feest in Italië. En als we dan toch goed bezig zijn, waarom niet in een middeleeuwse nederzetting? Heerlijk rustig, op goede bedden, genietend van goede wijnen en lokale producten in een prachtige omgeving. Zoiets vind je bij Antica Dimora Patrizia. Je vindt hier zorgvuldig gerenoveerde appartementen binnen de muren van het kasteel Castello di Montecarlo di Lucca. Het was vanaf de 14e eeuw eigendom van de familie Carmignani en is overgenomen door de landheren Lavagna.
Prachtig ingerichte kamers zijn vernoemd naar de adellijke families die hier hebben gewoond. Het kasteel barst van cultuur en tradities. In de souterrain bevindt zich de oude wijnkelder met booggewelven en een middeleeuwse put.

In de Wijnclub 'Club Enoteca Lavagna' kan men de wijnen van Montecarlo en de Toscaanse wijnen proeven, samen met regionale producten zoals extra vergine olijfolie, honing, jam, kaas en vleeswaren. Let vooral ook op de aanbieding die speciaal voor de gebruikers van Italie2go gemaakt is:


Aanbieding Antica Dimora Patrizia - Geldig voor heel 2013 en 2014:
Bij een verblijf van minimaal 2 nachten incl. ontbijt, ontvangt u een korting van 10% op de standaard tarieven, een gratis rondleiding in het Wijnmuseum, welke zich op ons terrein bevindt én een wijnproeverij: u proeft de wijnen van Montecarlo in onze enotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten