zaterdag 6 maart 2010

Podelta: het paradijs voor vogelliefhebbersDe PoDelta is een uitzonderlijk natuurgebied dat met fluisterbootjes kan worden bezocht of via uitgezette wandelroutes over de talrijke wandelbruggen die de eilandjes in de Podelta verbinden. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Het gebied is geliefd bij de vogelkijkers. Bijv. om de purperreiger, roodpootvalk, dwergaalscholver, steltkluut of flamingo te bestuderen. Van 30 April tot 2 Mei wordt de Internationale Birdwatchingfair gehouden!U kunt bijv. overnachten bij OasiCannevie, een oud vissersstation uit het jaar 1600 dat is omgebouwd tot een toeristisch oord, bestaande uit een 3-sterren-hotel, een restaurant, een ontvangstruimte, een conferentieruimte en een natuurpad dat via loopbruggen verschillende punten en eilanden in de vallei verbindt.
Het gebied is rondom is 2 km. breed met daarin 4 observatiepunten / kijkhutten om de talrijke watervogels te kunnen bekijken.

Het ligt een paar minuten van de oude abdij Abbazia di Pomposa, het kasteel Castello della Mesola, Gran Bosco della Mesola en de stad Comacchio: een stad van tradities en visserij dat ook wel 'klein Venetië' wordt genoemd. Omringd door de voormalige zoutlagunes.
Bijzonder is de mooie Brug van Comacchio, Trepponti genaamd. Het is gebouwd in 1634 door Giovanni Battista Pallotta en ontworpen door Luca Danese.


Source: Wikicommons

Geen opmerkingen:

Een reactie posten