donderdag 1 april 2010

Homemade Gnocchi



Zoals al op Twitter was te lezen, aten we afgelopen zondag Gnocchi, gemaakt door man en zoon. Simpel om te maken en plezier en succes verzekerd. Hier het beloofde recept:

1 kg. aardappelen, bijv. Nicola
400 gr. bloem.
zout.

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Afgieten.
De aardappelen fijn malen in een tomatenmolentje of anders de aardappelen prakken. Ze moeten helemaal fijn gemaakt worden, zonder klontjes of brokjes.
Beetje bij beetje de bloem erdoor kneden. Let op: houd een beetje bloem over om het werkblad te bestuiven. Goed door kneden tot een bal. Deze bal in drie of vier balletjes verdelen. Neem een balletje en rol deze uit tot een slangetje van ca. 1,5 á 2cm. doorsnede..
Hier snijd je stukjes van ca. 1,5 cm. breed af. Je kunt de stukjes met een duim over een vork laten rollen voor het reliëf.

Heerlijk met een sausje van gesmolten Gorgonzola met room en Parmezaanse kaas erover.

Het resultaat: Hmmmmmm.... Buonissimo!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen