vrijdag 9 april 2010

Motorliefhebbers:La madonnina dei Centauri


Sinds 1946 komen Italiaanse en internationale motorrijders samen op de Raduno in Alessandria. Dit jaar is de 65e Raduno Internazionale in Alessandria op 9,10 en 11 LJuli 2010 vCaserma Valfrè
Dan is de herdenking van de beschermheilige La Madonnina dei Centauri in Castellazzo, een oud dorp nabij Alessandria, Piemonte. Op 11 feb 1947 heeft paus Pio XII de Madonnina van Castellazzo uitgeroepen tot "primaire beschermvrouwe van de motorrijders", De Madonnina dei Centauri. Zij geeft bescherming aan de motorijders die op hun stalen ros de wereld bestormen.

De bijeenkomst, op de 2e zaterdagavond van Juli, wordt georganiseerd door de lokale motorclub die eigenlijk al lang niet meer lokaal is: er zijn verschillende takken in Belgie, Duitsland en Luxemburg, Frankrijk en Spanje.

Er zijn verschillende marktjes, life muziek in Alessandria, markt in de Kazerne en markt 'savonds laat in Castellazzo Bormida. Motorclubs showen hun motoren en er heerst een algehele sfeer van gezelligheid.

Zorg dat je er bij bent. Voor een klein bedrag kun je deelnemen aan de 3 tours of de rondleidingen in lokale musea, e.d.

Lees meer over dit event op de website van de MotorClub I Centauri.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten