donderdag 27 mei 2010

17e etappe Brunico - Peio TermeBrunico (bruneck)is hethart van de groene Pusteria aan de grens van de Dolomieten. Brunico heeft goede kaarten in handen als het om het aanbieden van vakanties betreft. Actief of juist ontspanne, Brunico heeft het gedurende het hele jaar. Het ligt midden in de natuur en is geschikt voor excursies, wergwandelingen en afdalingen, schaatsen op natuurijs of ijsbaan (ook 'savonds), sleeën, skieën, sneeuwrackets. Er zijn tochten met de slee welke door paarden getrokken wordt. Oude watermolens, huisjes en meer.

Bezoek het Museo degli usi e costumi: een folkloristisch museum over de regionale gebruiken en klederdracht. Dit is een openluchtmuseum waarnaar verschillende originele bouwwerken zijn overgebracht.Van welke kant u Brunico ook benaderd, het kasteel Castello Vescovile kunt u niet over het hoofd zien.


De route gaat via Bolzano, ook wel de toegangspoort naar de Dolomieten genoemd. Bekend om zijn mooie kerstmarkten waar veel Noord-Italianen jaarlijks op af komen.


Peio Terme is een thermenstadje in Val di Sole in het Nationaal Park Parco Nazionale dello Stelvio. . Uiteraard kunt u hier een bezoek brengen aan de Thermen. Het is een paradijs voor wandelaars en mountainbikers in de zomer en skieen, schaatsen, e.d. in de winter.
Het is een middeleeuws stadje dat in de loop der jaren allerlei toevoegingen heeft gekregen zoals de gotische kerk La Chiesa dei Santi Giorgio e Lazzaro met zijn mooie fresco's.
Er is een oorlogsmuseum dat een belangrijke slag uit de 1e wereldoorlog weergeeft. Boven Peio ligt een militair kerkhof.

Culinair: de italiaanse keuken met polenta, gnocchi krijgt hier oostenrijkse invloeden zoals het vele gebruik van spek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten