donderdag 27 mei 2010

18e etappe: levico terme - Brescia


De 18e etappe van de Giro d'Italia was weer een mooie route met mooie panorama's en uitzicht over het Caldonazzo-meer en het Gardameer.

Het start in Levico Terme, één van de zeldzame 'Ville d'eau' thermen uit de 18e eeuw die nog geheel in tact is. Origineel in zijn tuinen en aanvoerwegen, stijlvolle hotels en het gebouw van de thermen zelf, tevens het middelpunt van de stad. Het ligt aan het Levico meer.
Het grote park dat het Grand Hotel van de Thermen omgeeft, is prachtig en uitgevoerd met Noordelijke invloeden. Deze Liberty stijl is uniek voor heel Europa.
Aan de voet van Levico Terme ligt het meer, als een fjord, welke ideaal is voor windsurfen, vissen, waterfietsexcursies, zwemmen.
Men kan hier heerlijk eten: streekgerechten uit Trentino zoals l'orzetto alla trentina, strangolapreti. Goede prijs-kwaliteit.Op de berg van Levico ligt Vetriolo Terme, liggen ook termen. Midden in de natuur. Omgeven door eeuwenoude bossen.

Verder naar boven ligt het ski-oord http://www.panarotta.it/. Gemakkelijk te bereiken vanuit Valsugana, de Brenner snelweg en Veneto.

De route loopt langs het Caldonazzomeer en de westzijde van het Gardameer. De dorpjes van dit meer worden uitgebreid weergegeven op de website Gardafriends.

Brescia
Voor de 17e maal in beeld bij de Giro d'Italia en ieder jaar het startpunt van de grootste oldtimerrace in Italië: La Mille Miglia.
In Brescia staan een aantal belangrijke Renaissance gebouwen zoals Il Duomo Nuovo, De Nieuwe Dom, uit 1604. In de negentiende eeuw werd het van een van de hoogste koepels van Italië voorzien.


Foto: Wikipedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten