vrijdag 28 mei 2010

19e etappe: monumentale bomen en het Iseomeer


Brescia, omschreven in etappe 18, is het startpunt van deze etappe.
Een absolute aanrader die u voor 27 Juni 2010 nog kunt bekijken is de Inca-tentoonstelling.

Lago d'Iseo:
Bij Iseo ligt een moerasachtig gebied waar resten van prehistorische paalwoningen zijn gevonden.
Halverwege het meer ligt een eiland, Monte Isola. Deze kan per boot bereikt worden. Autoverkeer op het eiland is alleen toegestaan voor de bewoners. Op het eiland liggen schilderachtige dorpjes. Daarnaast nog een aantal kleinere eilandjes zoals L'isola di Loreto met zijn kasteel.

Aprica:
Gastvrijheid is een tweede natuur in dit gebied van Italië. Aprica is altijd een punt geweest langs de doortrekroutes naar Oostenrijk.
Tegenwoordig is het een belangrijk ski-oord in Valtellina met 50km. skipistes.
´sZomers wordt er veel gewandeld langs een van de 50 routes die uitgezet zijn door de Club Alpino Italiano.
In Aprica is meerdere malen het WK Alpineskiën gehouden.


La Scalinata dei Larici Monumentali
23 monumentale lariksen met hun vreemde vormen staan langs een educatief natuurpad in Val di Rabbi in het Nationaal Park 'Parco Nazionale dello Stelvio'. Het is het mooiste gedeelte van het park. Het pad is gemaakt van gestapelde stenen waarlangs de eeuwenoude lariksen staan. De hoogste is 40 meter, de dikste heeft een omtrek van 5 meter, de oudste is zo'n 500 jaar. Dit is overigens het terrein van de marmotten.

Waar overnachten:
In dit gebied raden we u het appartement met uitzicht in Borno aan. Voor meer info klikt u hier: http://www.italie2go.nl/objDetail/116/ of neemt u contact op met mosquito@hotmail.it . Italie2go wil best helpen met de taal, mocht dit nodig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten