zondag 16 mei 2010

7e etappe: door het land der Etrusken



Il giro, de 7e etappe.
Ben laat met het bloggen over deze etappe. Zoals gezien, werd het in de regen gereden. Loodzwaar.

Wat is er te zien rond deze route?

Over Carrara en Marina di Carrara schreef ik in mijn vorige blog. Mooi gelegen aan zee. Vanuit Carrara wordt er richting Viareggio gereden, vorig jaar in de media door de treinramp waarbij een tank met LPG is ontplofd. In de zomer zeer toeristisch. Ten zuiden van Viareggio strekt zich het grote natuurpark Parco di Migliarino, San Rossore, Massaciuccoli uit. Dit gebied omvat 23 kilometer kust, duinen, bossen en het meer Lago di Massaciuccoli.Tijdens carnaval de place-to-be om praalwagens te bezichtigen.
Iets ten zuiden van Viareggio wordt dit jaar de 56e Puccini-festival gehouden waar de grootheden uit de klassieke muziek samenkomen.

wikicommons

Pisa. De stad zelf biedt niet veel alhoewel het uitgaansleven er goed is en natuurlijk wilt u ook de scheve toren even zien. Via Pisa haat de rit het Toscaanse landschap in.


De rit gaat langs Volterra , ooit door de Etrsken gesticht en de Val di Cecina, een prachtige vallei.
Dichtbij gelegen en niet te missen: San Gimignano. In 1990 is het historische centrum van San Gimignano opgenomen in de lijst van werelderfgoederen van UNESCO. San Gimignano is een van de bestbewaarde middeleeuwse stadjes van Toscane en het is daardoor tevens een van de drukstbezochte. In de zomermaanden rijden de touringcars met toeristen af en aan.

Siena, een stad waar u gerust een dag voor uit mag trekken.Siena was een Etruskische nederzetting en een kleine Romeinse stad. Sinds 1995 staat de historische binnenstad van Siena op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
De Palio (Palio delle contrade) is een paardenrace die twee keer per jaar plaatsvindt, op 2 juli en 16 augustus. De Palio is zo belangrijk, dat een Italiaans spreekwoord luidt: "Chi dice Siena, dice Palio.", "Wie Siena zegt, zegt Palio". Het wordt gebruikt als twee zaken zo onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, dat men het ene niet zonder het andere kan noemen. Het is een belangrijk evenement voor de stad.

Montalcino
Bewoond sinds de tijd der Etrusken ligt het dorpje op een heuvel midden de wijngaarden en olijfbossen.
In het Palazzo Vescoville zijn archeologische vondsten uit de omgeving te bewonderen. Er is een verzameling schilderijen van de school van Siena. Ook is er beeldhouwwerk uit de 12e tot 14e eeuw waaronder terracotta's van Andrea della Robbia en schilderijen van Sodoma
La Rocca is het oude verdedigingswerk in het centrum van Montalcino. Vanuit het fort heeft u een geweldig uitzicht over het omliggende landschap.

Waar overnachten?


In Viareggio kunt u overnachten op Camping Italia.
Het toeristische complex CAMPING ITALIA is één van de meest moderne en comfortabele in de Versilia.
Middenin de natuur met schaduwrijke plekken en houten bungalows die volledig zijn ingericht en gemeubileerd.
Er zijn moderne toiletgebouwen en winkeltjes voor al uw benodigdheden. Bovendien is er een voetbalveldje, tennisbanen, speeltuin, rollerskatebaan, tafeltennis, jeux des boules en 3 zwembaden voor volwassenen en kinderen. In juli en augustus overdag animatie en avondshows in het Italiaans. Gratis shuttle bus in juni, juli en augustus.
De bungalows zijn gloednieuwe houten huisjes die plaats bieden aan maximaal 5 personen. Ze bestaan uit een tweepersoonskamer en een kamer met drie bedden, een badkamer met douche, een volledig uitgeruste keuken en een woonkamer met tafel en stoelen. Buiten is er een veranda met tafel en stoelen en een parkeerplaats voor de auto.

Pisa: Om de hoek bij de scheven toren ligt B&B Il Campanile. Dit is wat ze schrijven over hun goede locatie:
De B & B "Campanile" is gelegen in het hart van Pisa, in de schaduw van de Scheve Toren en kan gemakkelijk worden bereikt binnen enkele minuten vanaf de luchthaven en het treinstation.
De B & B is gevestigd in een oud gebouw dat onlangs is gerenoveerd. Het bestaat uit twee suites: Mezzogiorno en Tramontana , en een kleine tuin met prieel en schommelbank.
De suites met 2persoons-slaapkamer, badkamer en een woonkamer met kitchenette, zijn elegant ingericht met stijlvol meubilair, grote spiegels en prenten van Pisa in een harmonieuze en functionele stijl. Elke suite is voorzien van airconditioning, badkamer, haardroger, digitale TV en koelkast.
U kunt bij ons met uw eigen auto komen die zonder problemen geparkeerd kan worden in de buurt van de B&B tegen een gereduceerd tarief.
Pisa is de ideale uitvalsbasis om uitstapjes te maken elders in Toscane. In weinig tijd kunt u per trein of auto de belangrijkste Toscaanse kunststeden bereiken (Florence, Siena, Lucca, San Gimignano, Volterra, Certaldo ...) evenals de prachtige natuurlijke trekpleisters (het eiland Elba, Abetone ...).
Onze B&B is heel mooi gelegen, dichtbij de Piazza dei Miracoli. U kunt vanuit deze ligging profiteren van alle gemakken van het centrum zoals restaurants, pizzeria, fietsverhuur, souvenirs, ijs-salons.





In Volterra overnacht u geheel in stijl in Hotel Residence Villa Rioddi.Slechts 2 km. van het historisch centrum van Volterra, ligt Herberg Residence Villa Rioddi, een karakteristieke villa uniek in z' n soort.
Het is een oud postkoets-station uit 1400 dat gerenoveerd is met behoud van oude elementen. Het heeft zijn originele en sobere karakter behouden.
Het is panomarisch gelegen met een mooi uitzicht op de stad en de Cecina Vallei (Val di Cecina). Het hotel bestaat uit 13 kamers en 1 appartement ingericht met kastanjehout en tot in detail verzorgd zonder het rustieke geheel uit het oog te verliezen.
Iedere kamer heeft een eigen badkamer met douche, satelliet-tv met 32 inch LCD-scherm waarop 500 kanalen, telefoon, föhn, koelkast, kluisje en airconditioning.
De grote leefruimten op de begane grond, de grote tuin dat rondom het complex loopt en het zwembad bieden u, samen met ons familiair ontvangst, een ontspannen en compleet verblijf.


Iets ten Noorden van San Gimignano ligt Castelfiorentino met zijn Agriturismo Le Valli.
In het Florentijnse landschap. Erg centraal gelegen. Van hieruit zijn ook Florence, Siena, Volterra, San Gimignano, Pisa, Lucca en vele andere toeristische hotspots die rijk zijn aan Etruskische geschiedenis zoals Vinci, Certaldo, San Miniato.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten