woensdag 19 mei 2010

Città Sant'Angelo - Porto Recanati: de palmenrivieraCittà Sant'Angelo, bij Pescara gelegen, is het startpunt van de 12e etappe van de Giro d'Italia 2010.
In de kerk van San Franceso (13e eeuw en interne barokke versiering uit 1741) zijn onlangs mooie fresco's uit de renaissance ontdekt onder een dikke laag pleisterwerk.
Het dorpje is opgenomen in de lijst van De mooiste dorpjes van Italie.

De route loopt o.a. langs Grottamare, dat overigens ook op de lijst van de mooiste dorpjes staat. Het is een gezellig en toeristisch dorp dat centraal ligt in de Palmenriviera (riviera delle palme)

Porto Recanati is een grote badplaats met kilometers strand. 's Avonds zijn de winkels geopend gedurende de zomermaanden.
Het middeleeuwse kasteel Castello Svevo is ooit gebouwd als verdediging tegen de piraten en de Turken. Ten zuiden van de stad ligt het archeologisch gebied met opgravingen van de oude Romeinse stad Potentia van 184 v. Chr.

Iets verderop richting Ancona ligt het natuurpark Monte Conero waar ook de Conero-wijn vandaan komt: Rosso del Conero. De dorpjes Numana en daarboven gelegen Sirolo zijn de parels van dit gebied met prachtige stranden en helder water.

Conero:


Het dichtbij gelegen Osimo heeft een enorm ondergronds gangenstelsel. Een deel is priveterrein omdat het onder aangekochte terrein ligt zoals privéwoningen. Een deel is toegankelijk voor de toeristen.
De tunnels hebben verschillende functies gehad in de jaren. Ontdek het zelf! Het is de moeite waard! Op gezette tijden wordt u rondgeleid. Neem wel een jas mee want het heeft een contante temperatuur en is zeker te koud in de zomer.
Als u toch in Osimo bent, kunt u naar de ijssalon wandelen om het ijsje vervolgens op te eten in de publieke tuin (giardini pubblici) met leuke kinderspeelplaats en wijds uitzicht over de vallei.

Loreto is een bekend bedevaartsoord.


Meer over De Marken: klik hier.


Waar overnachten?

Maak kennis met de vriendelijke eigenaar van Camping Don Diego. U kunt er een chalet huren of met eigen tent of caravan kamperen. Vanuit de camping loopt u door een poortje zó het strand op!
Ook bij Zoover is de camping goed beoordeeld: met een gemiddelde 9!

Nonna Peppina: een appartement in het mooie Torre delle Palme.

Camping GreenGarden in Sirolo. Dit dorpje staat bij ons in de top 5!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten