woensdag 19 mei 2010

Lucera - L'Aquila: tussen de Nationaal Parken van de Abruzzen

Lucera.
Er is genoeg te zien in het stadje zelf:
Romeins Amfitheater, het fort, de kathedraal uit 1300, de kerk van San Francesco (tegenwoordig het santuarium), de barokke Chiesa del Carmine en de twee musea: een historisch museum en een religieus museum.

L'Aquila.
Voor de 8e keer ontvangt het de Giro.
Inmiddels kennen we het allemaal omdat het breed in beeld is geweest door de allesverwoestende aardbeving op 6 April 2009. De zwaarste beving was om 3.32 in de nacht en overviel de Aquilanen in hun slaap. In het jaar erna heeft de stad nog 18000 naschokken gehad.

De route gaat door 2 byzondere natuurparken:
Het nationaal park 'Parco Nazionale d'Abruzzo, Lazio en Molise' is een beschermd natuurgebied met vele wandelpaadjes. Hier leeft de kleine bruine beer en de adelaar.

Het 'Parco nazionale della Majella'. Geweldige uitzichten, smalle bruggetjes en kilometers natuur. Het land van de wolf en de adelaar.
Voor kortingen in en rondom het park maak je gebruik van de Majella-Card.

Acquila staat ook bekend om zijn Saffraan: zafferano d'aquila DOP.

Waar overnachten?

Tussen de beide Nationaal Parken ligt B&B Villa Tina. Geschikt voor kleine kinderen. Kinderen tot en met 2 jaar gratis.
Als u de Abruzzen en Alfedena beter wilt leren kennen, bent u bij ons aan het juiste adres. Alfedena is één van de mooiste plekjes aan de rand van het Nationaal Park van de Abruzzen of zoals wij zeggen: Parco Nazionale d'Abruzzo.

U kunt verblijven in B&B Villa Tina, een prachtig pand dat midden in een park van 2.000 m² ligt met bomen van hoger dan 25 meter!
Geschikt voor een ontspannen vakantie, bijv. heerlijk dicht bij de open haard genietend van een kopje thee, praten met de eigenaren Gabriella en Victor, het lezen van een boek (bijv. uit onze bibliotheek met 1500 boeken), of genieten van verschillende sporten, van,
het boogschieten, vissen, op zoek naar paddenstoelen of in de winter: skiën op de nabijgelegen pistes van het schitterende Aremogna en Pratello (slechts 15 minuten met de auto). Natuurlijk staat het park bekend om zijn natuurschoon. u kunt hier de mooiste bergwandelingen maken.
De kamers hebben elk de naam van een berg en zijn uitgerust met TV en eigen badkamer.
Uw verblijf is inclusief ontbijt dat meestal geserveerd wordt in een prachtige zaal van 95 m² waar u ook kunt tv kijken met films (meer dan 200 uit ons particuliere film archief) , spelletjes spelen en boeken lezen.
SKY TV in de herberg voor het volgen van sportevenementen of uw favoriete voetbalteam.

Meer opties niet ver van de route:

La torre di Cusano appartementen in rustieke omgeving onder Nederlands sprekende eigenaar.


L'Ape Regina Biologisch Agriturismo . Centraal gelegen tussen de drie Nationaal parken van de Abruzzen. Zie je jezelf als zitten op dit verhoogd terras met fantastisch utzicht?


Agriturismo Antica Tenuta: Agriturismo met kwaliteitsmerk. Geniet onder de bomen van de olijfgaard.


Colle della Selva.
Een karakteristieke rustieke boerderij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten