maandag 10 mei 2010

Giro d'Italia 4e Etappe: Savigliano - Cuneo



In Piemonte wordt de 4e etappe gereden. Van Savigliano naar het beter bekende Cuneo, al eerder in beeld in de Giro.

Wat is hier te zien?

Savigliano:
Een van origine Romaans stadje met laat renaissance en barokke bouwwerken, uniek in de regio Piemonte. Het heeft een mooie binnenstad met zijn Piazza Santarosa, een prachtig bewaard gebleven voorbeeld van middeleeuws forumplein.


Palazzo Taffini d'Acceglio is een bezoekje van binnen waard met z'n mooie fresco's.

Meer over Savigliaanse toeristische punten: klik hier

Dit jaar worden in Savigliano de volgende festiviteiten georganiseerd:
24-25-26 settembre MADAMA la PIEMONTEISA
Een drie daags feest met regionale gerechten en de specialiteit:
Gegrild Piemontees rundvlees in saus.

Cuneo
De legendarische etappe van 1949 waar Bartoli in een fantastische eindklim werd verslagen met 23' door Fausto Coppi staat nog vers in het geheugen van de Cunese inwoners. Pinerolo. Veel wielrenners rijden sindsdien de route.

Cuneo viert dit jaar het 150e bestaan van zijn provincie.

Culinair:
Wie in Cuneo of rondom is, moet het gerecht Bagna Caoda hebben geproefd. Een saus op basis van knoflook en ansjovis waarin (rauwe) groenten worden gedipt. Ook Gnocchi alla Bava en Croset zijn typische streekgerechten. Vlees en stoofgerechten zoals Bollito doen ons denken aan oud-hollandse stoofpotten. Bekend zijn de witte truffels uit Alba: Tartuffi d'Alba. Niet te vergeten de grote wijnen uit deze regio: Barolo, Barbaresco, Nebbiolo, Arneis, Dolcetto, Barbera, Moscato.
Zelfs Ernest Hemingway beveelt de Rumbonbons uit Cuneo aan (cioccolatini al rum).

Waar overnachten?

Niet ver van Cuneo, erg landelijk gelegen, vind je Agriturismo 'Cascina Veja'. Rustiek en kindvriendelijk. Agriturismo Restaurant 'Cascina Veja' ligt in Chiusa di Pesio, temidden van de groene regio Cuneo, in Piemonte.
De ideale plek om te genieten van de natuur en een ontspannen vakantie. Agriturismo 'Cascina Veja' heeft een perfecte ligging om de meest belangrijke bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken zoals de Langhe en Monferrato, de Baden van Lurisia, de skigebieden van Limone, Artesina , Prato Nevoso en Lurisia en het Natuurpark van Valle Pesio. Uitstekend uitgangspunt voor de liefhebbers van trekking en wandelen. Agriturismo 'Cascina Veja' is ook bekend om zijn typische Piemontese keuken en voor het gebruik van biologische landbouwproducten gecultiveerd door ons eigen boerenbedrijf.


Alpes d'OC Mirinesio.

Een geweldige rustieke locatie met uitzicht over de Maira vallei!

ALPES d’OC MORINESIO – Mytische Maira Vallei

Alpes d´OC Morinesio is een vakantiehuis, gelegen in Morinesio di Stroppo - Valle Maira - in de bergen op circa 1500 m. boven zeeniveau. Het heeft een fantastische ligging in de zon onder de helling van de berg Nebin;een naturlijk balkon met een spectaculair uitzicht op de Hautes Alpes.
Alpes d´OC Morinesio is een typisch en autenthiek voorbeeld van inlandse bouw zoals gebruikelijk in dit deel van de Alpen. Het huis is gebouwd in 1700 met uitsluitend natuurlijke materialen: steen en larikshout. Het huis is door gebruik van hout, natuurlijke olie en kalk volledig natuurlijk afbreekbaar.

Alpes d´OC Morinesio bestaat uit 3 appartementen. Allen volledig vrijstaand van elk 60m². Volledig en met aandacht ingericht. Beschikkende over een woonkamer/keuken, slaapkamer met 2-persoons bed, badkamer en ruime balkons op het zuiden. Een ruimte voor gezamenlijk gebruik en opslag, groene zone en een gemeubileerde tuin.
Ideaal voor families, stelletjes, groepen van 2 tot 4 personen per appartement. Flexibiliteit in indeling en aankomstdag.
Wij bieden u een ecologische vakantie. De natuur regeert hier.

Het gebied is ontspannen en ruig. Geschikt voor zowel zomerbergsport als wintersport. Denk aan trekking, alpinisme, skiën, mountainbiken, wielrennen maar ook aan een boek lezen, meditatie, gezelschapsspelen, een feestje en een van de vele zomeractiviteiten.

´s Winters is het geschikt voor:
• skiën
• langlaufen
• trekking met sneeuwschoenen
• sleeën voor de jeugd


´s Zomers en in het voorjaar biedt de ongerepte natuur een adembenemend uitzicht en is het hier geschikt voor:
• beklimmingen en afdalingen langs de rotswand
• verschillende ATB-routes en zwaardere routes voor Iron Bike.
• wielren-parcours op de rustige bergwegen; plaatsen waar de Giro d´Italia en de Tour de France langs trekken.
• buiten klimtraject op de rotsen met o.a. een touwbrug en ferrata
• paardrijden
• volleybalveld
• Jeux des Boules
• wandelroutes langs een netwerk van goed aangegeven paden die zich verstrengelen door heel de Maira vallei. Routes van een half uur tot die van een week of meer.

De gehele Maira Vallei is van natuurlijke, etnische en culturele waarde. Hier zijn aanwezig:
• De architectuur van middeleeuwse bergdorpjes
• Kerkjes met fresco's van bekende schilders in opdracht van de Markies van Saluzzo.
• De taal en de muziek van occitaanse en provencaalse troubadours.
• De puurheid en de smaken van de regionale keuken.
• Het natuurlijke ongerepte berggebied, simpel en mooi.


Cascina Bricchetto

La Cascina Bricchetto is gebouwd uit steen en waarschijnlijk de oudste boerderij uit het dorp. Het ligt op de top van een heuvel op 650m. hoogte en circa 10km. verwijderd van Alba, de 'hoofdstad van de Langhe' en 3 km. van Barbaresco.
Het uitzicht is hier fantastisch: een serie golvende heuvels tot aan de Maritieme Alpen. Aan de voorzijde van het huis kijkt u uit op de berg Monviso en achter op de bergen behorende bij de MonteRosa.
U kunt van hieruit uw dagen afwisselen : rustige dagen over de velden en bezoekjes aan dichtbij gelegen steden zoals Bra, Asti en Cherasco of een van de talrijke kastelen die geopend zijn voor bezichtiging zoals die van Barolo, Grinzane Cavour, Govone, Magliano Alfieri. Er zijn ook verschillende musea en markten.
De vakantiehuisjes zijn ingedeeld na een ingrijpende verbouwing in 2006 en hebben originele details weten te behouden zoals de gewelfde bakstenen plafonds en hebben zowel oude bouwmaterialen als typische natuurlijke materialen weten te gebruiken.

De vakantiewoningen zijn gesitueerd in het centrale gedeelte van de boerderij. Geheel onafhankelijk en over 2 verdiepingen.

Vakantiewoning 'La Cà dra Topia' is als volgt ingedeeld: Een grote woonkamer met kookhoek, drie grote slaapkamers. in twee daarvan kan een extra bed worden bijgeplaatst, drie badkamers, een lang balkon
Huurprijs ( 6 personen)
€900 - €1300 per week
€220 - €280 per dag
€20 voor een extra bed per dag
Exclusief verwarming en eindschoonmaak.

Vakantiewoning ' Cà der Forn' is als volgt ingedeeld:
Een grote woonkamer op 2 verdiepingen, keuken, badkamer op de begane vloer, twee grote slaapkamers, grote badkamer, gang en balkon op de eerste verdieping. In iedere kamer kan een extra bed bijgeplaatst worden.
Huurprijs (4 personen)
€700 - €950 per week
€150 - €200 per dag
€20 voor een extra bed per dag
Exclusief verwarming en eindschoonmaak.

De huizen bieden ieder comfort van vaatwasser tot staafmixer. Er is veel aandacht besteed aan de aankleding en inrichting waardoor het gezellige woningen zijn geworden. We hebben zowel familiestukken als moderne inrichting met elkaar vermengd.

Verdere info: ADSL, Wi-Fi, barbeque, kinderspelletjes, een tuin met meubilair en groente en fruit uit eigen tuin tot uw beschikking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten