dinsdag 11 mei 2010

Novara - Novi Ligure 5e etappe Giro d'ItaliaVan Novara door de Lomellina en via Tortona door de heuvels naar Novi Ligure. Dat is de 5e etappe van de Giro.

Wat te zien?

Novara is al twee maal eerder het startpunt van de Giro geweest. De stad van de Gorgonzola DOP.
Vanuit deze stad wordt langs de rijstvelden van de Lomellina, een belangrijk exportproduct van deze regio, richting Novi Ligure gereden.
Rijstgerechten zin in alle varianten verkrijgbaar in deze regio zoals de welbekende Risotti.Novi Ligure
In het Museo dei Campionissimi wordt een tentoonstelling over Fausto Coppi, een groot kampioen die in 1960 overleed aan Malaria, gehouden. Vanaf 7 Mei.Dichtbij Novi, in de heuvels, ligt Gavi. Een klein dorpje dat zijn naam drukt op een geweldige wijn. Boven Gavi staat een indrukwekkend Fort: Il forte di Gavi.
In Gavi zelf zijn de winkeltjes vaak open op Zondag.

De omgeving van Novi is is heuvelachtig. Wijngaarden tussen Asti en Gavi. Het termenstadje Acqui Terme met zijn Bollente is de moeite waard te bezoeken.
De Orba is een leuk riviertje met kiezelstranden voor de zomerse verfrissing.

Zelf fietsen in Piemonte?
Kijk eens op Piemonte Ciclabile: http://www.piemonteciclabile.it/

De giro rijdt langs Serravale Scrivia waar een Outlet staat dat geheel in Romeinse stijl gebouwd is: De Outlet bij Serravalle.

Waar te slapen?


We spotten een B&B ten Noorden van Novara, in Divignano, vlakbij Lago Maggiore.
De oude koloniale boerderij is gerestaureerd in landelijke stijl.

Tot het landgoed behoort anderhalf hectare grond, een ruime tuin, een groentetuin, een boomgaard, een boomgaard, een jeux-des-boules baan (bocce), een atelier en een prachtig zwembad.
We verhuren een ruime tweepersoons kamer met eigen badkamer en een vrijstaande cottage.

Divignano is een klein dorp met ongeveer 1400 inwoners, op de hoogvlakte tussen Arona naar Borgomanero. Gelegen op een strategische positie in de buurt van grote artistieke steden met culturele en commerciële invloeden zoals Milaan (km.60) en Turijn (km.100) en plaatsen die bekend staan om hun natuurschoon en geschiedenis zoals het Lago Maggiore (km.10) en het Ortameer (20 km).


In de buurt van Novi Ligure vonden we een spotgoedkope B&B en kamerverhuur met supervriendelijke eigenaar: Cá'd Becon. De prijzen zijn laag, de kwaliteit goed!
Een klein vakantieverblijf, ontstaan na een zorgvuldige restauratie van een oud uit stenen opgebouwd huis waarbij het unieke karakter van het huis bewaard is gebleven. Zo ook twee opvallende voorbeelden van vakmanschap uit het verleden: de oude werkplaats van de karrenmaker en een even oude zaag voor boomstammen die bij de huidige ingang staat.
De kamerverhuur ligt in dát deel van Piemonte dat tussen Le Langhe en Monferrato ligt, tussen Piemonte en Liguria. Er is hier een buitengewone variatie in het landschap en juist dit maakt het gebied zo bijzonder.
Op de eerste verdieping 4 slaapkamers met 3 badkamers en een woonkamer met open keuken, alle kamers zijn voorzien van satelliet-tv en internet-aansluiting. Op de begane grond een speelkamer met tafeltennis, voetbaltafel, en hometrainer. Deze speelkamer heeft een eigen toiletruimte.
Buiten de parkeerplaatsen, ook voor campers geschikt, met aansluiting voor water en electra, grenzend aan de tuin.De tuin staat gratis ter beschikking voor de bezoekers.
Aangesloten bij FIAB en Albergabici (een verzamelpunt voor liefhebbers van fietsvakanties en wandelvakanties).
Aanzienlijke groepskortingen.


B&B Cascina Blengio in de heuvels van Piemonte. In Ponti, beroemd om zijn azijn.
Onze oude Piemontese Boerderij ligt tussen de heuvels van de Langhe en Monferrato, omgeven door bos en lavendelvelden.

Mooie kamers met badkamer, ontbijt met pure locale producten, zwembad en genoeg buitenruimte. De ideale basis voor uitstapjes en excursies naar oude dorpjes en kastelen in een gebied dat beroemd is om zijn wijnen en gastronomie.
De zee is op 40 min. rijden.
De thermale stad Acqui Terme op 15 min.
Alba op 40 min.

Ze verbouwen lavendel op biologische wijze en maken honing en geurende lavendelolie.
Dieren zijn welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten