donderdag 19 april 2012

Agenda Piemonte, Langhe, Roero, Monferrato


Voor liefhebbers van Culturele en Culinaire evenementen, heeft Kamerverhuur Ca d'Becon een agenda samengesteld voor de regio Piemonte (Piedmont), de bakermat van de slow-food beweging. Voor grote families en kleine groepen een bijpassende overnachtings-aanbieding.
Combineer uw overnachting met één of meerdere evenementen en u ontvangt een flinke groepskorting bij Ca d'Becon.
Voor groepen van 6 tot 10 personen: 3=2, 6=4 U boekt 3 nachten maar betaald 2, 6 maar betaalt 4) 

Bij overnachting in een 2- of 3-persoons kamer betaalt u voor 3 nachten slechts €50 p.p. (i.p.v. €70) en bij 6 nachten betaalt u slechts €90 (i.p.v. 120)


AGENDA:

25Maart t/m 15 Juli:


Onder leiding van een gids kunt u een ongewoonlijke verzameling Etruskische en Griekse objecten bewonderen uit o.a. Het Vaticaanmuseum en andere Italiaanse verzamelingen.

Het V.V.V. Asti biedt een gratis toeristische zondagstour voor toeristen die in lokale bedrijven overnachten.

Iedere zondag met vertrek om 10.30uur vanaf de oude binnenstad. De gidsen zijn meertalig.


Vlooienmarkt Antiekmarkt - Acqui Terme: Mercatino degli Sgaientò

Iedere 4e Zondag van de maand

Brocante en curiositeiten van particulieren en handelaars in Noord Italië.

N.B.: Sgaientó komt vanuit het dialect en betekent 'Scottato', verbrand. Het wijst op de bron welke opborrelt op het plein in Acqui Terme, met zijn 75° hete water.

22 April - 10e editie Trekking en ATB-tour Il sentiero 5 Torri

Een wandelroute (trekking) van 30km. (ca. 8 uur) met als vertrekpunt het Kasteel in Monastero Bormida met bij aankomst een gezamnelijke diner: het regionale gerecht Polenta.

Er is een minder intensieve route van 5 uur.

Dit jaar voor het eerst ook de ATB versie voor de mountainbikers onder ons.


19-24 April - High Food Alta Langa

Grote Expo van regionale producten van topkwaliteit uit Piemonte:

Showcase van de beste regionale agrarische producten en ambachten van de Langhe, Roero en Piemonte. Van kaas tot vlees, noten en honing, wijn en natuurlijk de zwarte truffel. Deze produkten maken het land tussen de heuvels van de Langhe-Monferrato tot eno-gastronomisch internationaal marktleider.
Maart t/m Juni - Canelli, Opening van de wijnkelders

Ieder weekend openen een aantal wijnboeren hun terrein en wijnkelders voor publiek. Volgens vaste openingstijden.


20 Mei - Cessole(AT)

65e editie van de 'Sagra delle frittelle',een regionaal culinair evenement waarbij de regionale wijn rijk wordt geschonken bij het lokaal gerecht 'frittella' dat op verschillende wijze wordt geserveerd.

2-10 Juni - Kasteel Klooster Bormida  (Castello di Monastero Bormida)

Masca in Langa: een theater- en muziekfestival waarbij toerisme, cultuur, klassieke muziek en eno-gastronomie op een fantastische wijze wordt gecombineerd. U vindt hier: poppentheater, opera, diner met cabaret, circusacrobatiek, operette en volksmuziek.23&24 Juni -
Historische Reenactment Kasteel Morbello

Een boeiend en realistisch re-enactment van de belegering van het kasteel Morbello. U kunt hierbij ook het kasteel bezichtigen.

2 dagen lang feest in middeleeuwse sfeer met o.a.  een parade van historische groepen, bezoek aan het kasteel met middeleeuwse markt, scènes uit het dagelijks leven en demonstraties van ambachtslieden, middeleeuwse dansen, boogschieten, diner met de markies (op reservering), inquisitie en de heksenbeproeving, palio en roofvogelshow.

  

1 opmerking:

  1. thank you for the link to www.astigiando.it! (english version coming soon)

    BeantwoordenVerwijderen