dinsdag 3 april 2012

Een parel in ToscaneCasole d'Elsa, gelegen op de rug van een heuvel (417m.) met uitzicht op de Valdelsa en de Sienese bergen (totaan de Maremma) was ooit een strategisch punt en tegenwoordig vooral een fantastische plek met fantastisch uitzicht.
In het veertiende eeuwse Sienese fort bevindt zich tegenwoordig het stadhuis.
In het midden van het dorp staat een kerk dat oorsprong heeft in 1016 en door de jaren heen verscheidene keren is verbouwd. Van binnen is het rijk aan kunst waarvan het kopstuk een gotisch beeldhouwwerk is, de cenotaaf Beltramo Arighieri van Marco Romano.Palio di San Isodoro, een typisch Toscaanse traditie, wordt gehouden op de tweede zondag in Juli. Deze Palio is een kleinere versie van de race in Siena. Een goed alternatief.La Bandiera arancione - De oranje Vlag
Dit keurmerk voor eco-milieu toerisme wordt uitgegeven door de Italiaanse Touring Club aan de best bewaarde dorpjes in het binnenland ter bevordering van het toerisme. Casole d'Elsa draagt met trots de Oranje Vlag.Overnachten in Casole d'Elsa?
Dan is Casale Refoli met een Zoover-recensie van 9.7 een absolute aanrader!
Dit complex met 5 appartementen is van oorsprong een typisch Toscaanse boederij. Het is met zorg en smaak verbouwd waarbij de oorspronkelijke vorm en originele elementen bewaard zijn gebleven. Bezoekers kunnen gebruik maken van het zwembad en is gelegen tussen te velden.


Info over evenementen en varia: http://www.casole.it/
Foto's: Gemeente Casole d'ELsa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten