woensdag 7 november 2012

Wijn en Likeur uit De Abruzzen

Abruzzo wijnproducent

De regio Abruzzo is één van de belangrijkste producenten in Italiaanse wijn.
Dit blijkt uit de kritieken in tijdschriften, in jaarlijkse gidsen en in internationale wijncompetities, die de Abruzzo steeds vaker, samen met andere beroemde internationale wijnregio’s aan de top plaatst.

Door haar smaak en de warme en intieme sfeer die het weet te creëren wordt wijn in Abruzzo als een bijzonder kostbaar product beschouwd, in staat om elk gerecht te begeleiden en meer smaak te geven.

De koning van wijn is de Montepulciano d'Abruzzo, een krachtige droge rode wijn, die lekker wegdrinkt bij pasta’s en vleesgerechten.
De Montepulciano d’Abruzzo Colline werd kortgeleden erkend als DOCG.
Een andere DOC is de historische Trebbiano d'Abruzzo, een witte delicaat geparfumeerde wijn, ideaal om te serveren bij visgerechten. Het is gemaakt met behulp van de trebulanum druiven die op dit gebied worden geteeld sinds de 16e eeuw. De beroemde Pecorino, een lokale wijn, is zeer geliefd bij de mensen van Pescara.

Er zijn ook twee beroemde historische likeuren: de Centerba Toro van Tocco di Casauria en de oranje Aurum van Pescara. de eerste is gemaakt met kruiden uit de Majella en heeft een alcoholgehalte van wel 70%. De tweede wordt gerijpt in eikenhouten vaten en heeft hierdoor een fluweelachtige smaak verkregen.

Bezoek ook Abruzzo en ga voor meer info naar:
www.visitabruzzo.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten