woensdag 19 december 2012

Eggental – de sneeuwarena van de wereldtop


Wintersportmekka gastvrij voor toerist en topsporter

Op 12 december werd in het Eggental (Zuid-Tirol, Italië) – in het adembenemende berglandschap van de Latemar - de Europacup Ski Slalom gehouden. Dit traditionele wintersportevenement in de Alpen wordt gezien als dé opening van het skiseizoen en trekt vele enthousiaste bezoekers die ook zelf popelen om de lange latten onder te binden. Voor echt spektakel is een bezoek aan de Wereldcup Snowboarden op 21 en 22 december een aanrader. 's Werelds beste snowboarders concurreren al vroeg in het seizoen op de uitdagende hellingen van Carezza. Op de Pra di Torri helling laten de topsporters uit vele landen hun spectaculaire stunts zien. De sneeuwarena in het Eggental staat bekend om de perfecte condities, de prachtige omgeving en de hartelijke ontvangst. Dat geldt niet alleen voor topsporters, maar ook voor wintersporttoeristen.

Genieten in Wereld Erfgoed
"Mooie, unieke, robuuste vormen in een ongebruikelijk kleurenspel", zo beschreef Johann Wolfgang von Goethe in 1786 het fascinerende landschap van het Effental in de Dolomieten. Alpinistenlegende Reinhold Messner stelde dat de prachtige bergketens van Rosengarten en Latemar "waarschijnlijk tot de mooiste ter wereld behoren". Deze mening deelt ook de UNESCO; sinds 2009 behoren de Dolomieten tot het UNESCO Wereld Erfgoed. Aan haar voeten van deze wereldberoemde bergketens ligt het authentieke Eggental, met zijn zonovergoten skigebieden Ski Center Latemar Obereggen en Carezza. Van 1 december tot 14 april staat dit gebied voor adembenemende vergezichten en een 100 procent sneeuwgarantie; een mekka voor wintersporters.

Spectaculaire evenementen
Het Eggental biedt – naast de boeiende pistes – diverse evenementen om de wintersporter van groot tot klein optimaal te laten genieten.
Op 23 december vindt de Obereggen Snow Night plaats. En elke maandagavond vanaf 21:30 uur vindt een spectaculaire show plaats door de ski-en snowboardschool. Daar kunnen bezoekers genieten van spectaculaire demonstraties met sneeuwscooters en freestyle trucs. De snow party wordt afgesloten met een vuurwerk en een disco in de buitenlucht. Op 26 en 27 december is het Carezza Snow Night. De ultieme demoshow in Carezza voor kinderen en volwassenen compleet met koning Laurin en de zeven dwergen. Fakkelafdaling, demonstraties freestyle, telemark skiën en een sneeuwkatshow van de Carezza skischolen. Het jaar wordt op 31 december afgesloten met nieuwjaarsfeesten en een fakkelloop van ski-instructeurs.
Kortom, Eggental biedt vele mogelijkheden voor zowel rustzoekers als liefhebbers van show en entertainment.

Het Eggental ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Bolzano. De skigebieden zijn lid van het skigebied Dolomiti Superski. In totaal biedt Eggental meer dan 88 kilometer perfect geprepareerde pistes in verschillende moeilijkheidsgraden en ongeveer 100 kilometer aan langlaufroutes en moderne liften, 100 kilometer aan crosscountry skiroutes en een breed netwerk van winterwandelpaden door de ongerepte natuur. Dit gecombineerd met gemiddeld acht uur zon op een winterdag, een 100 procent sneeuwgarantie, een keur aan faciliteiten voor comfortabel verblijf en culinair genieten van streekspecialiteiten, maakt Eggental tot een geliefd wintersportoord voor zowel ervaren als beginnende ski-liefhebbers met of zonder kinderen, voor wandelaars, natuurliefhebbers, wellnesszoekers en levensgenieters.

www.eggental.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten