dinsdag 15 januari 2013

A Carnevale...

A Carnevale, ogni weekend Vale!


Het Carnaval van Ronciglione is waarschijnlijk de grootste en meest prachtige carnaval in de provincie Viterbo met een gekostumeerde optocht met praalwagens, dansen en een unieke paardenrace zonder jockey. Het carnaval wordt ingeluid met een bel en het beklimmen van de toren, de intocht van de Ridders, waarna Koning Carnaval zich in de stad vestigt. Het begin van 5 dagen feest.
Volgens oud Berbers gebruik galloperen, zoals ooit ook in Siena en Rome gebruikelijk was,ongezadelde paarden zonder ruiter over een afstand van ongeveer een kilometer, door de straten van de stad. De dagen erna worden gevuld met meer paardenraces, dansen op het plein, gemaskerde parades, een Grand Gala en een grote optocht met praalwagens.
Op Martedi Grasso (Vastenavond 12 Feb.) is er muziek en wordt, al dan niet verkleed, Koning Carnaval tot de dood veroordeeld en in brand gestoken.
Giovedi Grasso (7 Feb.) is er kindercarnaval. Duizenden kinderen van alle leeftijden, ook uit de omliggende steden, gaan gemaskerd door de straten onder begeleiding van muziekbands.

Zaterdag (10 Feb.) en dinsdag (12 Feb.)
Deze twee dagen zijn volledig gewijd aan de paardenraces, welke bij dierenactivisten omstreden zijn. het zijn unieke paardenraces zonder ruiter, waarvan de oorsprong teruggaat tot de tijd van Paus Paulus III Farnese (1465). Een traditie die in Ronciglione tot op de dag van vandaag wordt gehandhaafd. In Rome en Siena zijn deze races inmiddels van de agenda geschrapt. Het wordt in Ronciglione als integraal onderdeel van de geschiedenis en de folklore van de stad en een symbool van de Carnavale Ronciglionese.
Er worden zo'n 18 paarden losgelaten die, puur op instinct, het parcours afleggen door de straten van de stad. De stad is onderverdeeld in 9 wijken met elk hun kleuren, banners en kostuums. Voor elk team rennen 2 paarden langs de verschillende onderdelen waaronder een heuvel en een scherpe bocht.


Op Zondag is de Grand Gala met o.a. een gemaskerde optocht met praalwagens.
Een historische optocht van Ridders te paard waarvan de oorsprong teruggaat tot de invasie van Napoleon in Italië, toen het Franse leger de stad verbrande. In de geschiedenis is teruggevonden dat de commandant van het leger de wandeling te paard organiseerde met zijn mannen, om vrede te sluiten (1799).
Maandag is geheel gewijd aan lokale gerechten. Deze wordt aangeboden door de Roodneuzen, die gekleed in nachtjapon, de lokale spijzen aanbieden.
Kortom een gebied vol traditie.

Aanbieding:
Overnachten kan in B&B Menica Marta van waaruit u het Cimini-gebergte en het meer van Vico kunt ontdekken.

Ieder weekend in Januari en Februari 2013 krijgt u wel liefst 20% korting op de 2e nacht, bij B&B Menica Marta. Wie een 2e kamer reserveert in dezelfde periode, voor vrienden of familie, krijgt daarover 25% korting.
Bijvoorbeeld:
Uw kamer voor 2 nachten = 125 euro
De 2e kamer voor twee nachten: 105 euro
Deze aanbieding is geldig bij minimaal 2 aaneengesloten nachten voor 2 personen, incl. ontbijt en een welkomstverrassing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten