maandag 8 maart 2010

Festa della DonnaFesta della donna, het feest van de vrouw. In Nederland bekend onder de noemer Internationale Vrouwendag. Nou ja, bekend.....
Zoals het in Italië gevierd wordt, voelt het pas echt als een klein feestje!
Op 8 Maart wordt La Festa della Donna gevierd om er bij stil te staan wat de verworven sociaal, politieke en economische positie van de vrouw is maar ook om stil te staan bij de vrouwendiscriminatie en geweld dat nog in veel delen van de wereld de dagelijkse kost is.
In Italie nemen niet de mannen hun vrouw of vriendin mee uit eten nemen maar gaan vriendinnen onderling. Ook winkeliers doen aan het feest mee. Is het in Italië niet gebruikelijk zoals in Nederland om wekelijks een vers bosje bloemen op tafel te zetten, op La Festa della Donna kunnen ze er wat van!
Ga je als vrouw de nodige boodschappen halen bij bakker, slager en groenteboer: aan het eind van de rit heb je een aardig bosje Mimosa verzameld. Mimosa, dat juist in deze tijd van het jaar in bloei staat, is hét symbool voor het feest van de vrouw sinds 1946. Deze struiken bloeien volop aan de ligurische kust rond eind februari: een waar spektakel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten