zaterdag 22 mei 2010

14e etappe Ferrara - Asolo: Een muzikale routeFerrara is een goed voorbeeld van een Renaissance stad en in 1995 opgenomen op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. Ferrara ligt dicht bij de rivier de Po waarlangs de groene wandel-en fietsroutes lopen van het stadspark Parco Urbano. In 1999 zijn ook de Po-Delta en de Oude residenties opgenomen bij Unesco.

De stadsmuren sluiten de stad die rijk aan kunstschatten in: gebouwen en hofjes, tuinen en pleinen, kerken en theaters.

In Mei is de Palio van Ferrara: www.paliodiferrara.it

Comacchio ligt 30 km. van Ferrara, bij zee, en wordt ook wel Little Venice genoemd. Eerder is deze blog omschreven. Klik hier.

Padova
Een fantastische stad waar genoeg te doen en te zien is. Bijv. de Scrovegni-kapel (Cappella degli Scrovegni) met fresco's van Giotto.

Bezoek de thermen of ga met een rondvaart door de kanalen van Padova.

Om alvast een voorproefje te nemen kun je een virtueel bezoekje van 360° nemen: http://www.turismopadova.it/padova360/piazze360/padova360.html

Uiteraard bezoekt u Venetie. Venetie zelf is niet begaanbaar per auto. U kunt uw auto centraal parkeren voor u de stad in gaat. U raadt het al: ook Venetie staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Asolo
Ongetwijfeld het mooiste stadje van Veneto met zijn historische binnenstad. In de romeinse tijd is het voorzien van een aquaduct (La Bot), een theater, thermen en een weg (via Aurelia).
Het bezoeken waard zijn:
Il castello della regina waar zich tegenwoordig het Duse-theater bevindt.

Het is opgenomen in de lijst van mooiste dorpjes: klik hier voor de Engelse omschrijving van het stadje.

Wie van muziek houdt, houdt van Asolo. Hier worden de volgende grote muziek-evenementen gehouden:
Il festival di musica da camera en Arcipelago Musica

Kunst en Film:
l'Asolo Art Film festival

Het hele jaar door is er de bekende antiekmarkt van Asolo.


Overnacht in Comacchio bij Oasi Cannevie, een oud vissersstation uit het jaar 1600 dat is omgebouwd tot een toeristisch oord.

Gaat u naar Venetie? Dan kunt u overnachten bij B&B Casa Franca nét buiten Venetie. Er is een goede busverbinding en ´sZomers kun je buiten van het ontbijt genieten.

Een stacaravan of plaats voor uw tent of camper vindt u op Camping Ca'Savio. Aan zee bij Venetië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten