maandag 24 mei 2010

15e etappe Mestre - Monte Zoncolan


De 15e etappe wordt gereden tussen Mestra en Monte Zoncolan. Niet bepaald een route voor de huis-tuin-en-keuken-fietser;-)

Wat is er te zien / te doen rond deze route?

Mestre ligt tegenover de Laguna di Venezia en ligt in direct contact met de zee via een netwerk van kanalen en riviertjes. Met meer dan 36m² ruimte per inwoner is het meteen de groenste stad van heel Italie.
De typische viekante toren met klok La Torre dell'orologio geeft toegang tot de stad.

In de omgeving:
Aerea Marina Miramare
Kalkrotsen en een prachtige onderwaterwereld geschikt voor Scubadiving.

Treviso

Het Piazza dei Signori is het sociale hart van de stad, hier staat het 13de-eeuwse stadhuis Palazzo dei Trecento en het Palazzo della Prefettura. Achter de Prefettura staat een klokkentoren.
Op de Piazza del Duomo staat de kathedraal van St. Pieter. Deze is in de 15de en 16de eeuw gebouwd op de grondvesten van een voormalige romaanse kerk. De crypte dateert uit de 12de eeuw.

Pordenone
De stad heeft een drietal musea: een kunstmuseum in het Palazzo Ricchieri, een museum voor de wetenschappen en een archeologisch museum, gevestigd in het Castello de la Torre.

Monte Zoncolan
Via een mooi paadje kan naar boven gewandeld worden aar Monte |Zoncolan op 1750 meter. Het maakt deel uit van het bospad 'Gjalinâr'.
Monte Zoncolan is ´swinters druk bezocht door skiers. Met de funivia vanaf Ravascletto wordt er naar boven gegaan.

De regionale keuken staat bekend om zijn soepen en Polenta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten