dinsdag 20 juli 2010

De Villa's van de Riviera del Brenta

De Riviera del Brenta dat bekend staat om zijn 17e eeuwse villa's die tegenwoordig allemaal te bezichtigen zijn.
Er zijn verschillende kleine dorpjes en groenzones langs de oude loop van de rivier welke Padova met Venetië verbindt. De Riviera del Brenta heeft tussen 1500 en 1700 een gouden tijdperk doorgemaakt waardoor het gebied werd veranderd in een bevoorrecht gebied voor rijke Venetiaanse patriciërs.Langs de oevers van de rivier zijn tientallen villas gebouwd met daarin fresco's van vooraanstaande Italiaanse grootmeesters. Ze werden bezocht en met afgunst bekeken door belangrijke Italiaanse kunstenaars, artiesten, pauzen en koningen.

De Riviera del Brenta kan van Maart tot Oktober per toeristische boot worden bevaren. Geinteresseerd in een rondleiding? Klik hier.

Het pro-toerisme Venetië heeft een mooie folder samengesteld in het Duits en Engels waarin kunst en geschiedis wordt omschreven. U kunt het hier downloaden:
http://www.turismovenezia.it/upload/12/images/PDF/DownloadDepliant/RivieraBrentated.pdf

Appartement Mira is een particulier appartement dat te huur is voor uw vakantie. Geschikt voor maximaal 6 personen en volledig ingericht. Dus geen gesjouw met lakens en dekens en geen gedoe met eindschoonmaak. Een ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van Venetië, de Venetiaanse Villa's en de Riviera del Brenta.

Ook een perfecte omgeving voor uw fietsvakantie. U kunt bijv. uw fietsen huren bij Jerry van That's Amore fietsverhuur. Uw fets wordt afgeleverd op locatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten