dinsdag 13 juli 2010

Palazzo Lodron: een historisch pand in het hart van Trentino Alto Adige!!Palazzo Lodron - een historisch pand in het hart van Trentino, Vallagarina

Dit fantastische pand wordt met regelmaat gebruikt voor bruiloften en andere vieringen. Het dolce vita - gevoel. Het gevoel van geluk en de pure Italiaanse manier van leven ... Welkom bij het Palazzo Lodron van Nogaredo!

Midden in de wijngaarden waar de druiven groeien als Marzemino en Merlot, ligt dit geliefde huis, dit statige pand, dat meer dan 400 jaar geschiedenis ademt.
Het Palazzo Lodron is de perfecte trouwlocatie in de regio Trentino Alto, tussen Trento en het Gardameer. Gelegen aan de rand van Rovereto en iets meer dan 1 km van de snelweguitrit Brenner A22. Nogaredo is slechts 35 minuten van de vliegvelden van Verona en Bolzano!!

Geschiedenis
Het gebouw van Nogaredo Lodron is een historische villa, gebouwd in de tweede helft van 1400 en voltooid in de zeventiende eeuw. De Aartsbisschop van Salzburg, Paride Lodron (geboren in Nogaredo) gaf architect Santino Solari (1576-1646)opdracht de kathedraal in Salzburg en het kasteel in Hellbrunn te bouwen en vroeg hem ook om de bouw van Nogaredo voltooien. Het gebouw beschikt over fresco's door Donato Mascagni (1579 -1637).
Het gebouw is vooral bekend om de heksenprocessen (1647-1717).

De Lodron familie, het beroemdste deel, is aanwezig in Trentino sinds het jaar 1000.

Relais Palazzo Lodron
Tegenwoordig is de gehele zuidvleugel van het gebouw ingericht als Relais Palazoo Lodron. U beschikt over een luxe kamer of suite, een leeskamer, een wijnkelder welke vroeger dienst deed als cel waar de gevangenen wachtten alvorens berecht te worden. De leeskamer met schilderijen van de voorouders van de Lodron familie. Het relais is ingericht met een mix van moderne kunst en kunst van lokale kunstenaars, familiestukken en vakmanschap uit de regio Trentino Alto. De kamers zijn het resultaat van een uitgekiende mix van hedendaagse moderne meubels en de sobere oorspronkelijke architectuur van het gebouw.
De kamers zijn allemaal zeer ruim en zijn uitgerust met een lcd-televisie, WiFi, telefoon, kluisje, airconditioning en een minibar. Er is ook een kamer dat is uitgerust voor gasten met speciale behoeften.

De gemeenschappelijke ruimtes bestaan uit twee leeszalen, de oude kamer van de rechtbank van het jaar 1500 met een stenen haard waarin de Lodron-leeuwen zijn afgebeeld, wordt tegenwoordig gebruikt als ontbijtruimte.

De woning beschikt over een overdekte garage en een wellness-ruimte met overdekt zwembad waarvan het dak 's zomers wordt geopend, een sauna en een biosauna.


De omgeving is zeer geschikt voor mountainbiken, nordic walking, motor rijden en wandelen.

*Van 21-29 Augustus wordt het Internationaal Mozart-festival gehouden in Rovereto, Trento, Isera, Nogaredo, Villa Lagarina.
*Van 22 tot 28 Augustus 2010: italian cycling championship - Mori
*Op 31 Augustus 2010: 46e Palio di Atletica - Rovereto
Het oudste 'track and field event' van Italië. Het is één van de meest prestigieuse sportcomptetitie in Trentino.

Meer activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving: http://www.visitrovereto.it/Kiest u voor dit historische pand als vakantie-accommodatie?
Boek rechtsreeks bij de eigenaar via dit contactformulier
U kunt er terecht met de volgende talen: IT,EN,FR,DE,ES. Er zijn kamers voor 1, 2 personen, minder validen en suites.
Info in het Nederlands op de site van Italie2go.
Meer afbeedingen en info kunt u ook vinden op de website van Palazzo Lodron. Vermeld bij eventueel contact dat u een een vriend van Italie2go bent;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten