donderdag 5 september 2013

Herfst in Italië

De zomer loopt ten einde. Tijd om te genieten van de mooie herfstkleuren.
Afgelopen zomer hebben wij zelf genoten van een aantal heerlijke dagen in het mooie Tuscia. We overnachtten in B&B Menica Marta. Hier is niets anders over te zeggen dan dat het prachtige appartementen zijn, met smaak ingericht en wat een ontvangst! Enrico en Cinthia zijn waarschijnlijk de meest hartelijke mensen die ik ooit heb ontmoet.
In iedere kamer ligt een zelfgemaakt lavendelzakje van eigen oogst. Een geurig welkom.

De kinderen hebben zich prima vermaakt op het terrein. De omgeving is er prachtig en lonkt, nu de herfst voor de deur staat. In de omgeving liggen namelijk kilometers bossen: kastanjes en hazelnoten. Uit deze omgeving komen de hazelnoten voor o.a. Ferrero.
Cinthia zorgt voor een fantastisch ontbijt. Zelfgemaakte bramenjam en zelfs de chocopasta is naar eigen recept: ze is net zo lang bezig geweest met de plaatselijke banketbakker tot het de smaak had die zij voor ogen had. We hebben ervan genoten!Het herfstseizoen is nu begonnen terwijl de temperaturen nog aangenaam zijn. Boswandelingen maken in de mooiste herfstkleuren, paddenstoelen zoeken en kastanjes om vervolgens zelf te poffen boven de barbecue waar je gebruik van mag maken.
In de omgeving zijn er verschillende oogstfeesten. Je moet dat een keer meemaken. Italiaanser kan het niet.
Oriolo Romano en Cura di Vetralla staan bekend om de feesten rondom het eekhoorntjesbrood. Je proeft hier typisch lokale gerechten, vergezeld door een fles wijn. In Soriano nel Cimino, Canepina en Vallerano zijn de kastanjefeesten.

Waar wacht je dus op? Op naar Lazio: B&B Menica Marta!!


P.S.: wie niet het hele end wil rijden kan o.a. vanaf Weeze of Eindhoven goedkoop vliegen op Roma Ciampino. Van hieruit is het een klein uurtje rijden.

De volgende aanbiedingen:
WEEKEND FUNGHI E CASTAGNE
September en Oktober: een tweepersoonskamer voor slechts €60. Twee nachten voor €110

Geen opmerkingen:

Een reactie posten