maandag 16 september 2013

Herfst op Sicilië

Wat een passie. Wat een omgeving.

In het voorjaar bezocht ik Sicilië en de provincie Trapani. Het eerste dat me opviel was het wijdse landschap. Heuvels en uitgestrekte velden. De zee is er kristalhelder maar eigenlijk was het nog net iets te koud om in te baden, terwijl de zon wel al lekker warm was. In de zomer is er natuurlijk de topdrukte dus is de herft de ideale periode om deze regio te verkennen: temperatuur goed, watertemperatuur goed en geen topdrukte qua toerisme. Wat dat toerisme betreft zal het sowieso wel meevallen, denk ik. Men is hier bescheiden dus nog niet ingesteld op grote groepen Japanners of rijke Russen. Hier is men nog gewoon. Het leven van alledag. Maar vergis je niet: men heeft hart voor de regio, de lokale producten en tradtitie. Dit is Siciië.

Voor wie er nog even tussenuit wil in het najaar, een absolute aanrader. Vlieg bijv. met Ryanair op Trapani. Bezoek de prachtige en gezellige stad Trapani en daarboven Erice, maak een dagtrip rond de Egadische Eilanden, zonsondergang bij de Zoutpannen en bezoek het Griekse Segeste.

Waar overnachten?
Een authentiek en betaalbaar onderkomen is Baglio Sanacore. Een Agriturismo van 2 broers in het Trapanese achterland. Boek rechtstreeks bij de eigenaar en meer info: klik hier.

Maak een trip naar de andere kant van het eiland en overnacht in Avola aan zee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten